300 miljoen extra voor cultuur!

Goed nieuws, er is 300 miljoen extra uitgetrokken voor de culturele sector. Dit werd zojuist bekendgemaakt. Maar nu natuurlijk de vraag, waar gaat dat geld nou precies naartoe? En vooral, wat merk jij daar als ZZP’er in de culturele sector van?

Nu.nl vatte het overzichtelijk samen: “Het geld gaat in eerste instantie naar hogere subsidies voor belangrijke cultuurinstellingen. Ook krijgen instellingen en festivals die voor meerdere jaren worden betaald uit de rijkscultuurfondsen hulp. Uit die fondsen wordt onder andere architectuur, beeldende kunst, erfgoed, film, letteren, en podiumkunsten betaald. Tot slot krijgen cultuurinstellingen in de regio’s zoals gemeentelijke en provinciale musea, (pop-)podia en filmtheaters steun. Private partijen die werken in de cultuursector krijgen de mogelijkheid om eenvoudiger geld te lenen. Het gaat dan om vrije theaterproducenten, commerciële festivals en kunstgaleries. Zij kunnen aankloppen bij Cultuur+Ondernemen, een kenniscentrum voor ondernemers in de cultuursector.”

Wel moet je als ondernemer al gebruik hebben gemaakt van de al bestaande maatregelen, zoals TOZO en TOGS om in aanmerking te komen voor extra steun. Er moeten dus nog aardig wat stappen genomen worden totdat jij daar als ZZP’er iets van merkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *