De belangrijkste vragen en antwoorden over de TOZO #2

We verzamelden al eerder de belangrijkste vragen en antwoorden met betrekking tot de TOZO, maar inmiddels zijn er zo veel dingen veranderd, duidelijker geworden en zelfs onduidelijker, dat we merken dat een tweede deel niet uit kan blijven.

Wat is het verschil tussen TOZO 1 en TOZO 2?

Het grootste verschil is dat er bij TOZO 2 wel een partnertoets plaatsvindt. Als je een partner hebt die meer verdient dan het sociaal minimum (1500 euro), ontvang je dus geen TOZO meer.

Krijg ik automatisch TOZO 2 als ik al TOZO 1 heb ontvangen?

Nee, je moet een nieuwe aanvraag indienen bij de gemeente waar je woont. Wel is de aanvraag wat verkort, als je al TOZO 1 hebt ontvangen.

Wanneer wordt je partner meegerekend?

Hierbij wordt er niet gekeken naar of je fiscaal partner bent, maar of je een huishouden vormt. Iedere andere volwassene in je huishouden, kan dus meetellen als partner.

Tot wanneer kan ik TOZO aanvragen?

Nu kan je TOZO aanvragen t/m 30 september. Je ontvangt TOZO, als je er recht op hebt, over de maanden maart t/m september en kunt het eventueel met terugwerkende kracht aanvragen.

Wat gebeurt er na 1 oktober?

Dat is nu nog niet bekend en afhankelijk van de ontwikkelingen van de crisis. Hopelijk blijft er, zolang de arbeidsbeperking duurt, mogelijkheid tot tegemoetkoming, maar we hebben gemerkt dat dat moeilijk te voorspellen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *