Eind van het jaar eerste resultaten onderzoek naar effect noodsteun voor zzp’ers

In samenwerking met de Boekmanstichting wordt onderzoek gedaan naar de gevolgen van corona op de cultuursector. Volgens Nu.nl verwacht Ingrid van Engelshoven (Minister van Cultuur) eind dit jaar de eerste resultaten. Hieronder valt ook de vraag of noodsteun aan cultuurinstellingen ook bij zzp’ers terecht komt.

Een onderzoek van de Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten (NAPK) of ook tijdelijke werknemers en zzp’ers werden uitbetaald met de eerste steunmaatrelen, leek te tonen dat 78% van hun leden zzp’ers compenseerde tussen maart en juni. Dit onderzoek werd ook aangehaald door de minister na kamervragen. De Kunstenbond was kritisch op deze analyse en het artikel op Nu.nl noemde het “achterhaald”. De NAPK verdedigt zich door te stellen dat het maar een eerste peiling is in een specifieke sector en moedigt nader onderzoek aan.

Uiteindelijk is het dus wachten op de resultaten van het onderzoek van de Boekmanstichting. Ondertussen onderhoudt de stichting ook een overzicht met maatregelen in de cultuursector, deze kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *