Fieldlabs van start

Gisteren is bekend geworden dat er vaart wordt gezet achter het opzetten van de Fieldlab-evenementen. De eerste praktijktest met het organiseren van een coronaproof evenement vindt al plaats op 15 februari, in de Jaarbeurs in Utrecht. In totaal worden er acht tests georganiseerd: het gaat om een zakencongres, een voorstelling van Guido Wijers, twee voetbalwedstrijden, twee concerten in de Ziggodome en twee festivals in Biddinghuizen. De concerten en festivals worden georganiseerd in samenwerking met ID&T en Mojo.

Het doel hiervan is kennisvergaring: de data die voortkomen uit deze tests moet inzicht geven in de manier waarop het publiek zich gedraagt en met elkaar in contact komt bij deze verschillende soorten evenementen. Ook worden de verschillende controlemanieren onderzocht: denk aan coronatesten, temperatuurmetingen of vormen van quarantaine na afloop van het evenement. Na analyse van de data door het RadboudUMC moet op korte termijn duidelijk worden op welke veilige, comfortabele én verantwoorde manieren (hogere aantallen) bezoekers deel kunnen nemen aan evenementen in de toekomst.

Fieldlab Evenementen is een gezamenlijk initiatief vanuit de evenementensector (die is verenigd in het EventPlatform), de Alliantie van Evenementenbouwers en de Nederlandse overheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *