Wat betekent de tegemoetkoming getroffen sectoren voor mij?

Gisteravond kwam het Kabinet weer met een aanvulling op de al bestaande maatregelen om getroffen ondernemers te ondersteunen. Hier in ieder geval vast een overzicht van het maatregelnieuws van gisteravond én wat er nog nodig is. Lees ook onze belangrijkste vragen en antwoorden over de Bbz en Tozo.

Mogen ZZP’ers ook aanspraak maken op die eenmalige tegemoetkoming van 4000 euro?

Dat hangt er vanaf. De eenmalige tegemoetkoming van 4000 euro is bedoeld om lopende kosten op te vangen, zoals de huur van je bedrijspand, verzekeringen en licenties. Je moet dus kunnen aantonen dat je 4000 euro aan dit soort kosten maakt tussen 16 maart en 15 juni.

Daarnaast moet je onderneming een adres hebben dat niet gelijk staat aan je woonadres, dus bijvoorbeeld een extern kantoor of atelier en moet je hoofdactiviteit op de lijst van vastgestelde SBI-codes staan. Via de website van de KVK kun je makkelijk zien onder welke SBI-code jouw onderneming valt. Let op, het gaat om je hoofdactiviteit, dus de eerste code. Helaas is deze lijst wat ons betreft nog niet compleet, zo staan fotografen, beeldend kunstenaars en tattoo artists er niet op. Staat jouw hoofdactiviteit niet op de lijst? Vul hem dan hier in, hopelijk wordt hij dan nog toegevoegd.

Hoe zit het met ZZP’ers die zijn ingeschreven op hun huisadres maar wel altijd buiten de deur werken?

Je onderneming moet ingeschreven staan op een ander adres dan je huisadres, dus ook als je je werkzaamheden buitenshuis uitvoert, kan je helaas geen aanspraak maken op de eenmalige tegemoetkoming. Wel heb je waarschijnlijk recht op de Bbz/tozo. Lees hier meer over deze regeling.

Hoe vraag ik de tegemoetkoming aan?

Voldoe jij aan de eisen? Dan kun je via deze website de tegemoetkoming aanvragen. Op het moment van schrijven is er een storing, maar kan je wel een e-mailupdate krijgen zodra de storing verholpen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *