Yes, meer versoepelingen!

Zojuist was de (voorlopig) laatste persconferensie van Rutte en hij mocht goed nieuws brengen. De versoepelingen zoals aangekondigd, worden namelijk uitgebreid.

De grootste versoepeling, voor ons tenminste, is dat er vanaf 1 juli meer mensen mogen samenkomen in zogenoemde bijeenkomsten. Er geldt voor samenkomsten met triage, dus wanneer je eerst controleert of iemand geen coronaheeft, geen maximum meer. Voor bijeenkomsten zonder triage gaat een maximum van 100 binnen en 250 buiten gelden.

Wel blijven de anderhalvemeterregels geldig, dus theaters, festivals en bioscopen kunnen nog niet op volle toeren draaien.

Daarover gesproken, mogen er nu dan toch wel evenementen plaatsvinden tussen 1 juli en 1 september? Ja. Alleen blijft het aan de lokale bestuurders om te beslissen of een vergunning verleend kan worden en het evenement aan de coronavoorwaarden kan voldoen.

Dat is aan de ene kant goed nieuws, maar aan de andere kant ook een domper voor alles wat nu is afgelast. Wél biedt het hoop voor de komende periode, want de versoepelingen gaan sneller dan eerder aangekondigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *